Reiseblogg fra Travellerspoint

Lopud

Min første blogg om øya Lopud som jeg elsker så høyt!

sunny 25 °C

Lopud er en liten øy som ligger 50 minutter med ferge utenfor den vakre byen Dubrovnik i Kroatia. Lopud har kun 140 fastboende og den mest utviklede av Elapites øyene som er en øygruppe Lopud er en del av. De andre bebodde naboøyene heter Sipan og Kolocep.

Lopud er en bilfri øy og har noen av kroatias flotteste sandstrender, er mest kjent for den nydlige stranden Sunj som ligger på motsatt side i forhold til "bysiden" som også heter Lopud. Stranden er langrunn og gjør derfor Lopud til et svært barnevennelig ferieparadis.

På Lopud bor man privat i leiligheter eller rom som øyboerne leier ut. Lopudreiser i Norge formidler utleien og er svært hjelpsomme, ryddige og hyggelige. Jeg har reist gjennom de flere ganger. Øyboerene er svært gjestfrie og imøtekommende. Her bor man flott, rimelig og man blir tatt godt vare på. Det er ikke uvanelig at vertskapet inviterer på middag, kake og kaffe, eller tar deg med på båtur eller en tur ut for å fiske.

De fleste lever av turisme nå, men tidligere var øya full av olivenlunder. På 1600 tallet drev de med skipsbygging, noe man enda kan se spor etter. Øya er en kulturskatt fra eldre tider, det fin ikke midre en 36 kirker og kapeller på den lille øya. Lopud var et sted adelen og biskopen av Dubrovnik på 1600-tallet bygget sine sommervillaer. Også i dag kan man se at adelen og jetsettere bruker øya som et "hemmelig" ferieperadis.

Øya er frodig og grønn og har et nettverk av stier og derfor flotte turområder. Det ble sommeren 09 tegnet et flott turkart over øya som selges på flere steder. Inntekten går til brannmennene som da får penger til å kjøpe bla bensin til utstyr slik at de holder turstiene åpne. Det blir også hver sommer satt ut tur orientering.

Lopud ligger så nære Dubrovnik at man lett kan ta en dagstur inn hit, eller reise til Mostar, Ston, Monenegro, Korcula, eller naboøyene på dagstur. Lopudreiser hjelper også til med å organisere det. De kan også være behjelpelig med å organisere båtturer og kajakk turer. Det er mye kjekt å ta deg til på den flotte øya!

Prismessig er det rimligere og både bo og spise på Lopud, restaurantene her ute er også mye bedre. Inne i Dubrovnik går man rett i turistfelle og blir lett lurt til å spise på dårlige retauranter. Det fins mellom 10-12 forskjellige spisesteder på øya, alt fra eksklusiv gourmet til billige pizzasteder. Isen er bare nydelig!

Dette ble en blogg som informerer generelt om den vakre øya Lopud, kommer med detaljer senere :-)

Skrevet av LopudLover 08:41 Arkivert i Kroatia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint